i Love this Quotes

"I asked Allah for strength & Allah gave me difficulties to make me strong, I asked Allah for wisdom & Allah gave me problems to solve, I asked Allah for courage & Allah gave me obstacles to overcome, I asked Allah for love & Allah gave me troubled people to help, I asked Allah for favours & Allah gave me opportunities.... Maybe I recieved nothing I wanted, but I received everything I needed.".....Alhamdulillah :)

Thursday, January 13, 2011

Suara Lelaki : Perempuan Memang Jahat!!



actually mlam tadi i ade msg dengan sorang guy ni la...die opismate i...so, mase i tengah dok bahan-bahan budak praktikal i yang tengah putus cinta di tinggalkan oleh awek die kan...dengan cepat die reply msg i then die cakap...perempuan semuanya jahat!!!!...so, dat...die bermaksud yang i pon jahat sekali la..

ok fine..memang i mengaku yang i x berapa nak baik...i pon memang slalu mainkan perasaan lelaki before this...kehkehkeh...giler jahat i neh..tp tu la i..if korang nak tau.. :P

then i cakap la kat die...tak semua perempuan jahat...dan tak semua perempuan sama macam yang pernah dia jumpa....then, opismate i  cakap...kalau betul lah perempuan tu tak jahat..kenape perempuan yang die kenal suke sakitkan hati die??...kenape perempuan tak jujur??...kenapa sampai sekarang die tak jumpa perempuan macam yang die nak dan kenapa susah sangat die nak jumpe perempuan  yang mcm tu...

erkk..dah teremo plak budak neh haishh...x pepasal sms kiteorg jadi tegang sekejap....then i pon jawab la segala pertanyaan opismate i tu...i cakap lah kat die...cube fikir diri sendiri tu dulu...kau tu dah cukup baik ke?? kau tu dah cukup jujur ke? dan kau tu dah cukup sempurna ke??..kalau diri kau pun x jujur..x sempurna dan x baik..macam mana kau nak dapat perempuan yang macam kau harap kan..

think positif okay..dont think negatif...then i cube lagi untuk buat die faham..i cube untuk buat die terime kenyataan..dan i pon cube buat die fikir positif dekat semua perempuan...i cakap...mungkin gurl tu bukan la yang terbaik untuk die..dah terang-terang Allah nak tunjukkan kat die yang gurl tu tak baik untuk die..so, die kene accept...kelemahan orang lain akan dapat ditutup dengan kelebihan kite..dan kelemahan kite pon akan ditutup dengan kelebihan orang lain...macam yang tertulis dalam Al-Quran jugak..lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik..dan sebaliknya..so, if kite nak yang baik..kite pon kene memperbaiki diri untuk jadi yang terbaik dan lebih baik....

then die jawab lagik..aku cume nak die jujur je dengan aku..susah sangat ke nak dapat?? aku tak kisah pasal mase silam die..aku tak kisah pasal die ade dara or x de..dan aku tak kisah if die tak cantek sekali pon...tapi aku cume nak die jujur je...dats all...

ya..i tau ape yang die maksudkan..dan i faham keinginan die...tapi kite kene tau kemampuan diri sendiri..kite kene terime qada' dan qadar..kite kene cari ape yang kurang dekat diri kite...tak semua orang faham kite..dan kite pon x boleh nak faham orang sepenuhnya...dan fikiran orang tak semuanya sama....

so, alhamdulillah die boleh terime ape yang i cakap...dah tu lak tak pepasal die siap leh sms i then cakap " i think..i luv u"...erkk...i pon ape lagik..i terus masuk tido..kahkahkah....maleh den nak layan...kang lain jadiknye...



16 comments:

annaz hamirzul said...

part "i think i luv u" tu kelakar..ahaha..xleh blah..xD

Alin Marlini said...

tak jht..nakal je...

si chentapelangi said...

that last paragraph tu ~
ngaaa :D

Datin Ellis Suriyani said...

kehkeh..tu la pasalnye...haha

nelly said...

asal clash jer.....smua jahat...

msa kpel.smuanya baik...

Datin Ellis Suriyani said...

@Alin Marlini...tu la..nakal jerk kan..

Datin Ellis Suriyani said...

@si chentapelangi...kekekeh..abaikan yang last tu..

Datin Ellis Suriyani said...

@nelly...tu la..mase bercinte..kentut pon bau wangi..macam harem..

aienz nawawi said...

hahah . yg hujung ,,g taleyh bla
tadi bising sal perempuan ta jujur la pe la
alih-2
huhu

baidewei
like this entry
=)

nurr said...

i think i luv u..keh3x...xpasal2

Datin Ellis Suriyani said...

@aienz..tu la pasal...ayat last memang x bleh blah langsung...

Datin Ellis Suriyani said...

@nurr...kehkeh..i lap u too...

adan said...

hahaha... ke laki tu tgh ayat Datin Ellis?
tak boleh blah... tektik...!

Fadzli Amir said...

Tu la moral of de storynye....hehehehhe

Millomocca Danique said...

hahhaa....baru nak layan tgok last diacakap ape..
adess...lelaki ni perlu masuk kem motibasi blik ni..dah teruk

sukahaha said...

peminat ellis kot kekeke...

jemput sini yer
blog Matdin