i Love this Quotes

"I asked Allah for strength & Allah gave me difficulties to make me strong, I asked Allah for wisdom & Allah gave me problems to solve, I asked Allah for courage & Allah gave me obstacles to overcome, I asked Allah for love & Allah gave me troubled people to help, I asked Allah for favours & Allah gave me opportunities.... Maybe I recieved nothing I wanted, but I received everything I needed.".....Alhamdulillah :)

Monday, January 10, 2011

Ellis Jadik Cikgu Blog | Bos Belajar Buat Blog | Buat Kelas Blog Untuk Lepasan Sekolah

cikgu ellis & cikgu ima.. :D


Cikgu Komputer Yang Comel...Errkk..Agak Comel la...
selamat pagi cikgu comel!!! ekeke..yeahh..arini i jadik cikgu okeh...bukan cikgu dekat sekolah menengah or sekolah rendah tu..tapi i jadik cikgu komputer a.k.a TUTOR..haishh..tak pepasal pulok i kene ganti opismate i yang tengah domam..

so, secare automatiknya bebudak neh terus suke i..sebab i kan baik..lemah-lembut..sopan santun bagai tu sume...so, dorang happy la if i yang ajar..before ni cikgu dorang garang-garang..so, dorang pon takot..kehkehkeh..arini leh la dorang nak memanje ngan i...esok luse..jangan harap la yang oii....hahah..

Bos Belajar Buat Blog
ehem..ehem..sile percaye ye..bos i pon suh i ajar die buat blog tau..kehkeh..so, maknenye bos i mesti selalu masuk blog i kan...errkk..nasib la i x de tulis yang bebukan pasal die..kalo x mampus i kene fired..erkk...ampun bos...

i x tau la cane nak ajar bos i..kahkah...mcm klakar pon ade jugak...boleh pulok bos nak belajar darik i..patutnye i kot yg belajar darik die...tapi x pe la..sekurang-kurangnye i ade gak kelebihan..dan bos pon ade jugak kelemahan...so, bermakne x semua bos tu cukup pandai or ilmu tinggi...

tapi i suke boss i..sbb boss i sangat baik..ye..bos yang paling baik yang pernah kami jumpe...bos kami ni mesra rakyat dan sangat pemurah...i pon dapat kete free..kehkeh...tapi i xde skandal ngan bos okeh..cume ade orang-orang  tertentu je die bayarkan duit kete sume...teknision i sumenye dapat roadtax dan insurans free...dats y dorang akan fikir 5-10 kali if nak tukar kerje lain...siyesly kami banyak dapat kemudahan dekat sini...event if kerje kat luar sane jauh lebih lumayan gajinye...tapi hati kami tetap kat sini..ayat x bleh blah langsung ellis neh..heeeee

Boss Suggest Buat Kelas Blog :-
haritu i dok disscuss ngan bos..how to dapat income lebih untuk syarikat...lepas kami fikir punye fikir...skali i tersuggest dekat bos...why not kami buat kelas blogging..sbb majoriti budak skang sume nak buat blog..cume mereke x tau how to make it...so, dat i cakap ngan bos...kite buat promosi  kursus komputer...then, kite bagi mereke kelas blog percuma..mybe student akan tertarik...

sebab..rata-rata bebudak sekolah dekat sini semua tanya i..macam mane buat blog  bagai tu sume..skali bos setuju..i ingatkan bos marah or what...tapi bos setuju..alhamdulillah..at least i ade menyumbang la jugak dekat company ni kan....

tapi bagi i..i nak jadik jerk tutor komputer kat sini..sebab i nak larik dari buat akaun..pening kepale woo...siyesly i memang dah x larat lagi dh nak buat akaun....disebabkan tanggung jawab i kene buat tu..so, i pon kene la buat walaupun rela dalam paksa...


eh k la..anak murid i dah panggil....nak sambung mengajo..bubye.. :P

6 comments:

::nuRuLaDHar:: said...

waahhh..bagus2..ramai nye nak berblog..ncik muchuk kite pun nak berblog jugak sebab ade HANIS ZALIKHA.. =.='

annaz hamirzul said...

ececeh..puji2 boss ni ada makna lain ek..hahaha...xD

Cempakamelati said...

Syabas, makin meriah la dunia blog ni sebab semakin ramai yang ceburinya....tapi berapa ramaikah yang dapat bertahan???!!!

Datin Ellis Suriyani said...

@nuruladhar ...ekeke..tu la pasal..ramai nak buat blog

Datin Ellis Suriyani said...

@annaz hamirzul...ekeke..cam ade udang di sebalik batu..

Datin Ellis Suriyani said...

@Cempakamelati....kite tgk dan lihat..heee