i Love this Quotes

"I asked Allah for strength & Allah gave me difficulties to make me strong, I asked Allah for wisdom & Allah gave me problems to solve, I asked Allah for courage & Allah gave me obstacles to overcome, I asked Allah for love & Allah gave me troubled people to help, I asked Allah for favours & Allah gave me opportunities.... Maybe I recieved nothing I wanted, but I received everything I needed.".....Alhamdulillah :)

Monday, January 3, 2011

Siti Musliha...Korang Ingat Lagik Tak?



korang ingat lagik tak dengan Siti Musliha?? pelakon yang cacat tu ( i bukan nak mengutuk..tapi just nak ingatkan balik siapa Siti Musliha) ...tiba-tiba i teringat dengan pelakon ni..dah lama die tak kuar tv kan...

seingat i, sekali je kot i pernah tengok die berlakon...drama bukan ku pinta kalo x silap i....i x ingat sbb mase tu i skolah rendah lagik kot..jalan cite die pon i x berape nak ingat..tapi sedih sangat la cite tu...i pon nanges tau tgk cite tu...

yang i bangga dengan dia..even fizikal die macam tu...tapi die tak malu pun muncul di khalayak ramai...die tak heran pun ape yang orang akan cakap pasal diri die...i pun bangga dengan die..sebab die kuat semangat..die kuat dari segi fizikal dan mental...kalau i kat tempat die pun..belum tentu i akan kuat macam dia kan..

tibe-tibe i cam rindu plak nak tengok die berlakon lagi..agak-agak..macam mana la dia sekarang eh??

Siti Musliha ada album sendiri..lagu dia sedih...yang i paling suka lagu Hujan Air Mata...nak dengar x ?? meh klik bawah neh :-




Mendung berarak
Dalam hidupku
Tak siapa tahu
Derita kalbu

Tiap jelmaan
Malam dan siang
Airmataku bagaikan hujan

* Usahlah diri ini dibezakan
Usahlah diri ini disisihkan
Kita semua
Di pentas dunia
Yang sama

** Ku sedar diri serba kekurangan
Meratap dan mencari perlindungan
Darimu insan
Ku gantung setinggi harapan

*** Pada mereka yang membantu
Redhakanlah aku
Setiap budi yang diberi
Ku bawa ke mati

**** Terima kasih
Padamu teman
Selamat tinggal
Aku ucapkan
Di malam sunyi
Yang memisahkan
Airmataku
Bagaikan hujan

6 comments:

nasazfrog... said...

agak2 camne la dia skang ni ek,,,

Siti Zafira said...

Mungkin ayat 'insan istimewa' lebih sesuai digunakan. Maaf, sekadar cadangan ya. Harap tak ambil hati. =]

Dulu, kalau Siti Musliha menyanyi, kitorang satu family memang akan berkumpul sama dan duduk terdiam depan TV. Yup, satu family. Ok, tak dapat dinafikan, kitorang rasa sedih. Tapi sebenarnya lebih jauh daripada itu, kami kagum dengan semangat dia. Tabah dan cekal yang amat.

Bagaimana ya dia sekarang? Mudah-mudahan sihat sejahteralah hendaknya. :)

Faizal n Fashitah said...

Lama tak tengok dia muncul dalam tv kan..

Rafina Mimi Zairul Murni said...

jgn la taip cacat..taip la 'insan istimewa' atau 'oku' ....agaknya dah besar dia skarang ek..

anamizu said...

tulah cik ana pun ade terfikir gak cemanelah die skrg...
sihat ke sakit ke..

de' Elle Norizi said...

ha'ah betulkan la ayat tu..mcm tak elok aje tulis 'cacat'..better guna 'insan istimewa' atau 'Orang Kuat Usaha'..