i Love this Quotes

"I asked Allah for strength & Allah gave me difficulties to make me strong, I asked Allah for wisdom & Allah gave me problems to solve, I asked Allah for courage & Allah gave me obstacles to overcome, I asked Allah for love & Allah gave me troubled people to help, I asked Allah for favours & Allah gave me opportunities.... Maybe I recieved nothing I wanted, but I received everything I needed.".....Alhamdulillah :)

Friday, January 7, 2011

Murid Ajar Cikgu Sekolah | Mood Kelaut | Soal Jawab Dengan Bos | Abang Cine Kedai Tayar


hambek kau...empat tajuk sekaligus entry harini..bagus..lepas geram neh.. :D






Situasi Pertama :- Bos + Staff + Masalah = Aku Yang Kene Jawab
siyes giler banyak keje harini...dah la mood i kelaut arini..pms + senggugut sume...banyak pulak masalah yang nak kene settlekan..haishh..wehh..tolong lah jangan buat masalah lagik..i penat tau x ..nak kene jawab dengan bos sume...i penat nak kene mengadap soalan demi soalan yang bos kemukakan...tolong lah lepas ni buat keje bebetul..jangan memain..tolong bagi kerjasama ok..jangan nak muncung sane muncung sini..nak bergaduh, bertekak each other...buat la keje sesame..tak pepasal i plak yang kene buat sume keje tu..haishh...dah la kepale i ni bagai nak pecah dengan akaun sume nak kene balancekan. untuk audit akan datang ni...nak kene pusingkan akaun tu..sampai kan dah x boleh nak pusing lagik dah akaun tu....kepale i yang berpusing-pusing ni ade la....



Situasi Kedua :- Murid Ajar Cikgu Facebook, Blog, Youtube = Anak Murid Terlebih Bijak
actually i nak cite pasal anak buah i neh...die baru darjah satu tau..so, semalam die ade kelas komputer kat sekolah..sekolah skang dah advance ye dak..dah ade internet sume...so, bile anak buah i masuk jerk kelas komputer tu..duduk-duduk je di terus klik mozilla...wah..gile..mozilla okeh...then, pantas jerk tangan die taip url blog i tau http://ellissuriyanis.blogspot.com....haha..skali cikgu die tanye..."sarah bukak blog ape tu?..then anak buah i cakap..."saye bukak blog makcik saye"....ceh..panggil aku makcik..panggil la aku aunty ke..baru la glamour sikit...kehkeh... 

see, budak skang memang advance kan...siap die tunjuk kat cikgu die lagik blog i..dah tu siap ajar cikgu die buat facebook...kahkah..memang tak boleh blah...cikgu die pon x boleh nak kate ape..if bab-bab komputer ni anak buah i yang umur baru 2 tahun pon pandai on sendiri main game sume..nikan anak buah i yang umur 7 tahun...facebook lagik die ade tau..giler hebat..kehkeh...
actually kami yang bagi pendedahan komputer, internet sume kat die...sbb abang i kan ade kedai komputer..dah tentu la anak die pon tau komputer sume...bukan stakat facebook..youtube pon die pandai jugak bukak...haishh...bahaye-bahaye..kang x pepasal die cari yang bebukan kang....

tapi the best part is...anak buah i siap jadik president komputer lagik kat sekolah die...kehkeh...x bleh blah..i dulu pun x de nak jadik president ni sume..cume time i dulu cikgu-cikgu sume mesti akan carik i untuk taip or isi markah lam komputer jerk..tu yang i suke..sebab i suke mengulau..bile ade subjek yang i x suke je..i larik la masuk bilik komputer..sebab kunci i yang pegang..hahhaa...bagus..bagus..tu yang anak buah i pon ikot cam i kot..kahkah...giler perasan ellis...sepak kang baru tau.. :P



Situasi Ketiga :- Abang Cine Kedai Tayar + Allignment Kete i + Mengorat i + Belanje Makan = Bagus, Rezeki Murah, i Dapat Harga Murah Gile
ni lagik satu..memang rezeki i murah this year...mengikut fengshui cine..this year adalah tahun yang paling baik untuk i...setiap bulan ade ong ma...kehkeh...kite x boleh percaye..kang x pepasal syirik...tapi x salah kalau nak sesuke...tapi this week memang i rasa banyak luck...sebabnye..this week ramai orang  belanje i okeh...hari-hari makan free ma...aminn..murah rezeki..hopefully sampai bebile la rezeki i murah ye dak...x rugi kite buat salah dengan orang, sebab nanti kite akan mendapat rezeki yang melimpah-limpah dari Allah..Allah kan maha kaya... :D

yang pasal tayar kete tu plak..actually i pergi tukar tayar..then siap buat allignment sume la kan..tapi bill i sangat murah okeh...opismate i sume jeles..cane lak i die leh bagi murah sedangkan orang lain nak buat allignment saje pon dah kene charge 25 hengget..tapi kat i if allgnment + tukar tayar cume 10 hengget..erkk..i x tau...dah cine tu kate camtu..i bayar je la 10 hengget..x kan nak bayar 100 hengget plak kan...rezeki tu...



weh nak tanye...patut ke kite menutup mulut tentang keburukan seseorang dekat bos semate-mate nak jage hati dan maruah pihak lain..abistu, kalo melibatkan bisness plak mcm ne?? i pening + serba-salah sangat-sangat..cane eh?? actually i ni dikire jadik spy bos jugak la untuk melihat tindak-tanduk mereka-mereka kat opis ni...kehkeh...

6 comments:

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Right now, Y generation mmg dah ter"advance" sgt. Tapi untuk kebaikan ok lah, jgn yang tak baik, kan?

Nice blog! loved it.. =)

yours
SH

||| PöJìé PööH ||| said...

Hambeh kauuu sekali hupdate pukal!
Hahaha...
Kelasss anak buah kamu siap pomot blog makcik dia lagik!
Sure cikgu makan ati budak2 lagi advance ;p

PojiePooh; Hanya Satu...

one2paii said...

gua rasa abang cina kedai tayar tuh berminat nak kenal ngan lu..lu jgn tunggu lamo2..lu terus ngorat beliau dan pinang teruih..ari2 lu leh dapat servis kete murah..free pun bolei..haha..

Datin Ellis Suriyani said...

@Shahrul Hairy .... tu la..nak kene pantau dorang tu..x leh biarkan

Datin Ellis Suriyani said...

@||| PöJìé PööH ||| ... ekeke..tu la..asek bz jerk

Haddie Pickly said...

situasi 2 tu yg best....malulah cikgu2 skg klu tak tau men internnet ni...hahaaha....