i Love this Quotes

"I asked Allah for strength & Allah gave me difficulties to make me strong, I asked Allah for wisdom & Allah gave me problems to solve, I asked Allah for courage & Allah gave me obstacles to overcome, I asked Allah for love & Allah gave me troubled people to help, I asked Allah for favours & Allah gave me opportunities.... Maybe I recieved nothing I wanted, but I received everything I needed.".....Alhamdulillah :)

Thursday, December 16, 2010

Roselle Baik Untuk Kesihatan




korang suka makan or minum roselle tak?? i means apa-apa product yang diperbuat daripada roselle...selain makan sahaja..korang tahu tak apa khasiat roselle?? tak tahu?? jom tenok bawah neh :-

ROSELLE terbukti kaya dengan anti oksida untuk:

* Menyegar & mengembalikan tenaga

* Menghilangkan selsema & sakit tekak


* Meredakan batuk & mencairkan kahak


* Menyihatkan & mencerdaskan minda


* Mengurangkan stress & sukar tidur


* Mencegah kanser & penyakit kronik


* Menstabilkan tekanan darah tinggi


* Meningkatkan daya tahan tubuh


* Membantu proses pencernaan


* Mencantikkan kulit & awet muda


* Mengurangkan kolesterol yang berlebihan NUTRISI 


hmm..kalau korang nak rasa jem, jus kordial atau jelly yang diperbuat daripada roselle...try la beli kat sini...100% orang melayu yang buat...dan mereka ada ladang roselle dan tempat pemprosesan buah roselle tersebut...kalau berminat korang boleh call mereka...tak mahal pun..murah je..serendah RM 0.80 sen je...

4 comments:

wida said...

ingat betul2 ada air free..hehe.salam perkenalan

Princess Nur said...

sekali rasa cam ribena kan?

Princess Nur said...

sekali rasa cam ribena kan?

kerja sambilan said...

Benda ni memang bagus.. Full of Vit C