i Love this Quotes

"I asked Allah for strength & Allah gave me difficulties to make me strong, I asked Allah for wisdom & Allah gave me problems to solve, I asked Allah for courage & Allah gave me obstacles to overcome, I asked Allah for love & Allah gave me troubled people to help, I asked Allah for favours & Allah gave me opportunities.... Maybe I recieved nothing I wanted, but I received everything I needed.".....Alhamdulillah :)

Saturday, December 18, 2010

Hari Yang Kelam Kabut...Kunci Kereta Dalam Kereta



muhahaha....i memang tak boleh nak tahan gelak pagi ni tadi...haishh..kelam kabut betul tau hari ni..boleh plak tetibe ade insiden yang tak diinginkan terjadi..dah tu mmang memalukan i sendiri..ekekek....

actually i dah sesiap nak p keje...so, i pon amek la beg bagai sume...elok je nak melangkah kuar dari umah, i teringat yang kunci kete i tak ambil lagik...

so, i pon terkedek-kedek la berlari masuk lam bilik semula..sampai-sampai je kat bilik i tgk kunci kereta tak ada..i pon ape lagik...i menjerit la lam bilik tu cakap kunci kete i hilang...


then, i pon p la cakap kat mak i..sape yang amek kunci kete i???...semalam i letak kunci tu kat atas almari solek tuh..tetibe hari ni ilangg!!!

dah tu mak i kate...p tengok dalam kete..mane la tau kot ade lam kete kan...then, i pon cakap la..i x letak lam kete...i letak lam bilik ni semalam...huhuhu...

mak i pon puas la carik satu umah...siap carik bawah katil..blakang almari...lam bakul baju kotor semua tak ada...hahahaha...

pastu abang ipar i plak p kejut anak die yang tgh tidur..umur anak die lam 2 tahun...so, abg ipar i pon tanye la anak die " qaseh ade main kunci kete aunty tak??" then qaseh jawab dalam keadaan mamai + mate tertutup "qaseh tak main kunci "....k fine...

then...i ngan mak i teruskan carik kunci tu lagik...tengah-tengah carik tu...i rase cam tak sedap hati...so, i pun p la kat kete...i tengok-tengok elok je kunci kete i tu tergantung kat lam kete...muihahaha...time tu memang i dah gelak sakan kat luar sensorang....


pastu i masuk la lam umah..then mak i tanye..dah jumpe ke kunci...i pon jawab la..dah jumpe dah kunci tu...tapi kete tak boleh jalan lagi...then mak i pelik...asal lak kete tak boleh jalan...so, i jawab dengan pipi yang merah.."kete tak boleh jalan sebab kunci kete ade lam kete, dah tu kete plak terkunci".... orang dalam umah semua tak boleh nak cakap ape..hahah..semua gelak kan i..sebab i kelam kabut gile..dah tu kejut semua orang suh carikan kunci i tu..padehal kunci tu ade lam kete...hahaha

actually, kunci tu i terlupe nak cabut dari kete semalam sebab semalam tangan i penuh dengan barang...semalam i pergi shopping sket..i beli tudung bagai semua...mybe excited sangat nak try tudung...tu yang sampai terlupe nak amek kunci kete...ekekek....

pengajaran :- pastikan keluar kereta kunci kereta berada di tangan.. :D
 

6 comments:

Cikgu Fikri said...

heheehehe..
bahaya btol..
kunci tertinggal dlm kete.. :)

Princess Nur said...

alahai cian..hehe

azie said...

bhaya tggl kunci dlm keta btnye ade pncuri abes keta u hehe

ellis suriyani said...

@cikgu fikri :- kalo kat umah x bahaye..tapi kalo kat tempat len bahaye la..ekeke

ellis suriyani said...

@Princess Nur :- ekeke..tu la pasal..huhu

ellis suriyani said...

@azie :- tu la..x pepasal nak kene wat report plak nanti..haishh