i Love this Quotes

"I asked Allah for strength & Allah gave me difficulties to make me strong, I asked Allah for wisdom & Allah gave me problems to solve, I asked Allah for courage & Allah gave me obstacles to overcome, I asked Allah for love & Allah gave me troubled people to help, I asked Allah for favours & Allah gave me opportunities.... Maybe I recieved nothing I wanted, but I received everything I needed.".....Alhamdulillah :)

Tuesday, December 28, 2010

Lelaki Atau Perempuan..Yang Mana Selese Dijadikan Kawan?



hambek kau..gile panjang punye tajuk entry...kahkahkah...i pun x tau nak explain mcm ne tajuk tu...main hentam jerk letak tajuk pepanjang....

okeh..berbalik pada tajuk sebenar entry ni..actually i nak tanya lelaki atau perempuan..mane satu pilihan korang untuk dijadikan kawan...i means kawan yang korang berase selese untuk share everything...kawan yang tak menyusahkan...dan kawan yang tak memeningkan kepale...


pendapat i :-

bagi i..i lebih selese berkawan dengan lelaki..since dari i kecik lagi kot i memang berkawan dengan lelaki...yup..majoriti kengkawan i sume lelaki..kalo ade pempuan pon cume 2-3-4 ketul jerk...

i memang sangat selese berkawan dengan lelaki (gile gatal ellis neh)...bagi i bile i berkawan dengan lelaki kepale i tak serabut...then bile kami berkumpul, jupe n lepak sesame tu..kami sentiase bercerita tentang perkara yang baru dan yg akan datang...bagi i, lebih senang untuk berbincang dan bg pendapat...

siyes, i sangat selese okeh...berkawan dengan lelaki pon senang, mudah dan ringkas...tak leceh la senang citenye...dan kenkadang i terase yang diri i tu di protect oleh kawan-kawan i ni...ye la...contohnya if de org len yg nak kaco i ke pe ke..kengkawan lelaki i akan protect i..even if i bukan gf die...die akan protect i jugak...so, org len tak berani la ganggu kan..kan..kan.. :D..tapi if i ngan pempuan, sure la lelaki-lelaki ganas kat luar tu berani je ganggu..sbb kami sume pempuan, then, kire cam lemah lah....mudah la die nak kacau...

lagipun i kalau dengan lelaki x de rahsia langsung..everything i akan cerite...problem what ever tu sume..tapi kalau i dengan perempuan...susah gile i nak luahkan ape yg terbuku lam hati i neh...cehh...poyo je ellis...tp siyes weh...i mmg susah nak share pape ngan pempuan...tapi if ngan lelaki..sume i share...mcm xde ape yg perlu dirahsiakan...

perempuan pun kalau yang i rase selese je i  akan rapat ngan die..means die satu kepale macam i la..agak gile, sempoi tu sume..perempuan yang crowded2 ni i susah nak masuk..nak-nak yang pemalu die terlampau yang amat..mak aii..tu mmg i susah giler nak dekat or buat kawan...sbb nanti i plak yg terikut-ikut malu macam die...silap-silap i balek yg segan ngan die..padehal i ni memang takde rase segan langsung..kahkah...

dengan cousin i pon..mane yg pempuan tu ala-ala perempuan melayu terakhir tu i pun akan jadik perempuan melayu terakhir secare automatiknya...huhu...kalau die x tegur i dulu..jangan harap i nak tegur die..kehkeh...agak sombong sket i kat situ..tapi kalau die pon jenis x malu..i pon akan jadik lebih tak malu untuk tegur die...


walaupun muke i agak comel2 gitu...tapi hati i keras dan berjiwa ganas...kahkah...so, pempuan-pempuan yang nak kawan ngan i tu, kene buat muke ganas eh..kasi i cam teruje sket..ekeke...

**tp sbenarnye i mmg suke tgk pempuan yg muke comel2...then i akan ckp..comelnye die...dah ramai sangat blogger  yg i cakap die comel..tapi i x cakap dedepan..cakap dalam hati je sudeh.. :P

17 comments:

Roket Kertaz said...

lelaki atau perempuan x ksah..

masing2 ada peranan dalam idup kita..

asalkan kita memilih kawan yg sesuai kawan ngan kita ..

Cikbelog said...

suka kawan dengan dua-dua. baik lelaki baik pompuan. tapi suka kawan dengan lelaki lebih siket sebab diorang rileks, sempoi dan tak de istilah merajuk2.kalau kawan ngan pompuan, suka jugak tapi bila pompuan kawan ngan pompuan, masalah tu macam banyak ler..eh panjang plak komennya.haha sori ;)

zati said...

bagi zati, zati selesa lagi dengan pempuan sebab dari form1 sampai form3 zati skol pempuan, bila msuk form4 pulak masuk teknik ERT, mostly ramai pempuan, so dah biasa dengan persekitaran pempuan, I'M NOT LESBIAN & I'M OKAY hahahaha

zati secara auto akan jadi pemalu terlampau dengan laki bile face to face hahahak tapi kalau kat dalam blog tak pulak sebab sembang kat alam maya jeee teheee =)

p/s: i need help, can u vote for me dear at http://www.2dayblogger.com/blog/2010/12/26/undian-pencarian-10-header-blog-tercantik-2010/ , TICK PADA KOTAK YG KE-4

ellis suriyani said...

@Roket..yup betul tu..but kite kene mencari keselesaan ketika berkawan,..

izzat said...

salam

berkawan biar seribu, bercinta biar satu..ngee~~~setuju?

fiz mr.beloved said...

xkisah la laki ke popuan..janji diorg ikhlas kwn dgn kta..btl x?

monica said...

saya pilih lelaki sebab rata-rata kawan rapat saya semuanya lelaki.. :P

RS said...

semestinya perempuan!

kalau berkawan dgn lelaki mcm tak best sgt. dgn perempuan aje yg kita boleh cakap pasal hal2 perempuan mcm datang bulan, make-up, etc.

Dengan lelaki... nak berbual pasal apa? hahah.

ellis suriyani said...

@RS..kihkih..jgn la ckp pasal dtg bulan dengan lelaki..cite pasal lain la...slain dr hal pempuan..

ellis suriyani said...

@cikbelog..yups..ellis pon same..hee..

ellis suriyani said...

@zati..mungkin sebab persekitaran jugak kot..mcm ellis dh mmg persekitaran lelaki je ramai..

ellis suriyani said...

@izzat..bukan berkawan biar satu..bercinte biar seribu ke? heeee

ellis suriyani said...

@fiz mr.beloved..yup..btol kot..heee

ellis suriyani said...

@monica..yup..ellis pon..hee

izzat said...

oit..hee...

CikGadis said...

sy prefer laki sbb pmpuan nie hati de susah sikit nk jaga. tp kalo kwn dgn laki, ada gak sesetengah xley share.

so, kwn jer dgn laki n perempuan. org ckp brkawan biar beribu2.. hehe

Azwan Aziz said...

dua-dua penting... cuma kalau ikut psikologi, kita lagi mudah berbicara dengan kawan yang berlainan jantina..