i Love this Quotes

"I asked Allah for strength & Allah gave me difficulties to make me strong, I asked Allah for wisdom & Allah gave me problems to solve, I asked Allah for courage & Allah gave me obstacles to overcome, I asked Allah for love & Allah gave me troubled people to help, I asked Allah for favours & Allah gave me opportunities.... Maybe I recieved nothing I wanted, but I received everything I needed.".....Alhamdulillah :)

Sunday, December 19, 2010

Makcik Tu Dah Tua..Hormatlah Sikit!!!!


haishh..aku memang berasap gile bile mate aku sendiri nampak kejadian ni...kalau makcik tu budak takpe..ni makcik tu dah tua..dah tua okay...sikit mase lagi dah boleh panggil nenek dah makcik tu...

tadi aku pergi kedai..nak beli sayur, bawang bagai tu semua...tengah aku dok mencari-cari barang-barang yang aku perlukan tu..sekali aku terdengar ade orang cam bertengkar kat bahagian belakang..aku pun pegi la tengok...siyesly dengar cam kecoh gile je..

bile aku sampai..tengok-tengok ade sorang perempuan yang lebih kurang sebaye ngan aku la..tengah marah sorang makcik ni...perghh..gilee mcm setan...suke hati mak bapak die je marah-marah makcik tu depan orang ramai..ingat makcik tu takde maruah ke..hormat la sikit...makcik tu dah tua dah pun...tak kan lah tak boleh nak consider langsung...

bukan makcik tu curik barang ko ke hape..makcik tu just terlanggar die sikit je..then ade la 2-3 barang yang terjatuh then terkene die sikit...disebabkan bende tu..die boleh plak nak marah makcik tu bagai nak rak...eh pls la...ko tu dah la pempuan...buat malu aku je ade kat situ as a perempuan jugak...harap muke je cantek..tapi bahase buruk gile...ikut sedap mulut je nak cakap...

kesian gile dengan makcik tu...terpakse tebalkan muke tahan malu..even if makcik tu memang bersalah pun..aku rase tak patut la nak marah die macam tu..nak menengking-nengking..tinggi suara bagai tu semua...walaupun die makcik yg takde pertalian darah dengan kite..kite kene hormat die macam mak kite jugak...cakap bebaik dengan die..bukan layan die macam budak-budak....pikir lah sendiri...

5 comments:

suffer8zine said...

x pe nnt die dah tua die kene balik, :P

Terkini : 5 Tandatangan Termahal Di Dunia

ellis suriyani said...

@suffer :- tu la pasal..x hormat langsung,,

nanie said...

lau i,i lempang je mlut budak tu..
hishh,geram betol i..
err,tetiba i plak yang emo

Woofer Storm said...

kalo dpn sy,sy lempang je tuuuu^^ haha zmn skg ni,suma org ssh nak bertolak ansur..cpt angin lbh2 pda org tua..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
lambat bagi tau..kalau tak dah tolong luku