i Love this Quotes

"I asked Allah for strength & Allah gave me difficulties to make me strong, I asked Allah for wisdom & Allah gave me problems to solve, I asked Allah for courage & Allah gave me obstacles to overcome, I asked Allah for love & Allah gave me troubled people to help, I asked Allah for favours & Allah gave me opportunities.... Maybe I recieved nothing I wanted, but I received everything I needed.".....Alhamdulillah :)

Friday, February 25, 2011

Apa Pendapat Korang If Boyfriend or Girlfriend Panas Baran?? | Info Panas Baran



panas baran?? ya, i salah sorang dari kategori ni..siyesly i memang panas baran, keras hati & tak mahu mengalah langsung...if not mistake benda ni sejak i skolah rendah lagi...i pon x tau cane lak i boleh ade perangai yang agak kurang sopan ni...

boyfriend i pon panas baran gak..n kami everyday bergaduh..bergaduh..gaduh & gaduh..non stop..everyday okeh...kenkadang tu bile dah berdamai 5 minit...after 5 minit kami gaduh balik...hal kecik pon kami boleh perbesarkan..die panas baran + i yang panas baran ni memang tak boleh blah la kan...tapi biasenye i yang banyak mengalah...bukan bermaksud kalah or what..cume i x nak mengeruhkan lagi keadaan yang memang dh keruh..so, i lebih suke amek pendekatan untuk berdamai..walaupun ada rasa ketidakpuasan hati..tapi kene jugak....

sebabnya kalo i layankan jugak sifat panas baran i ni..ditambahkan plak dengan panas baran die...i x sure la yang hubungan kami ni kekal or tidak..even i marah die skali pun..i akan cuba bersabar or mengalah..tapi kenkadang siyesly i memang tak dapat nak kawal kemarahan i...kenkadang smpai naik merah muka i menahan marah...menangis tu jangan cakap lah..tu je kot cara untuk i legakan sket hati i neh..if x menanges..rase cam sempit je dada ni....dats y my bf cakap "lucky i got wide shoulder for u to cry on..nti wat lagik k"..ceh..die suke rupenya aku nanges..siap mintak suh aku nanges lagik..hampeh jerk...

actually i tak kisah pon if dia panas baran or ego...as long as i love him..tak ada masalah untuk i handle perkara ni..i pon x penah jemu nak melayan kerenah beliau yang panas baran tu..tapi i tau...disebalik panas baran dia tu actually dia seorang yang penyayang..i rasa diri i di protect when time i with him...

kebanyakan gurl sangat takot dengan bf beliau yang panas baran..but for me..x de hal la..just normal je..beliau tak makan orang pon la..as long as beliau tak mencederakan i..i still can go on..if dah start naik tangan tu sume...i pon x kan teragak-agak nak naik kaki tangan skali...siyes i memang kerap bergaduh dengan lelaki..since sekolah rendah lagik kot i bertumbuk dengan lelaki...muka i nampak je lembut cam perempuan melayu terakhir...tapi hakikatnya..i tidak lah selembut itu...

tapi actually i suka kan cabaran..meaning i suka cabar diri i sendiri..even i tau yang i x mampu buat..tapi i  paksa jugak diri i buat smpai boleh...dats y i suka bf yang kasar & panas baran ni..sbb banyak cabaran melayan kerenah beliau..if dapat bf yang lembut..i plak yang rasa tak senang...i plak yang tak ada kesabaran...

penah tau i bergaduh lam kete ngan bf i..disebabkan kami gaduh lam kete..nyawa kami pon hampir melayang..i kot penyebab kami gaduh..dah tu tak pepasal dia drive kete cam orang giler...siyesly sangat menakutkan...i rasa x cukup meter kot jarum tu nak berpusing...dalam otak i time tu cume mati jerk..siyesly i ingatkan nyawa i dh melayang...i memang x pikir lain..i pikir mati je....comfirm if xcident malam tu..sure i dah x de lagik lam dunia ni...

sejak dari tu..i serik nak bergaduh lam kete...i x nak gaduh lam kete..sebab i x nak mati dalam keadaan macam tu...dats y bile naik kete i x nak cakap banyak..sebab i tau nanti mesti punye lah akan gaduh...i lebih banyak diam je lam kete..paling tidak pon i dengar je la pe yang die cakap..utk i melawan dalam kete memang tidak lah....if nak melawan pon..kumpul dulu..dah turun kete baru i lepas geram...hahaha..rase selamat sikit kot kan.. :D

4 comments:

CIK IMAKASIHDANI said...
This comment has been removed by the author.
sarah mohamad said...

tengok pada keadaan lah. kalau dia rasa salah dia yg akan mintak maaf begitu juga sebalik nya .

elly said...

marah tande ye sayang..
kalau dah sampai tahap baran..
taniah..anda dijadikan tempat punching bag.. ^^

Lucu said...

Ok, Lucu lelaki..Lucu pun mrh gak kt gf lucu, tp bila atas kete tu yg terbalik..Bla gf lucu mngamuk je, dia akn bwa kete lebih dri tengku djan.. N panas baran, we are same (^_^) But, naik tgn tu xde la, tp tgn dya yg naik ada. Tp tgn prmpuan, fhm je la. :) Manja :) Tp im epy dgn dya :)