i Love this Quotes

"I asked Allah for strength & Allah gave me difficulties to make me strong, I asked Allah for wisdom & Allah gave me problems to solve, I asked Allah for courage & Allah gave me obstacles to overcome, I asked Allah for love & Allah gave me troubled people to help, I asked Allah for favours & Allah gave me opportunities.... Maybe I recieved nothing I wanted, but I received everything I needed.".....Alhamdulillah :)

Wednesday, June 29, 2011

Info Buffered Earning | Macam Mana Nak Dapat Buffered Earning


hi Nabila Raihan...err..actually i pon x reti nak bagi tips ni cane nak dapat Buffered Earning or cane nak dapat duit from Nuffnang beratus-ratus cam awk maksudkan....tapi bile bace balek komen awk..awk cakap dah setahun register Nuffnang but cume ade 1 hengget lebeh jerk lam akaun Nuffnang tu..erkk..cam x caye je kot...

actually nak dapat earning from Nuffnang neh ade banyak cara..by clicks iklan, buffered earning & sponsored post...sponsor tu abaikan la..sbb i pon lom dapat g...tapi if earning by clicks or buffered tu i boleh la dok ceramah sket2..ekekek

yang i faham la..by clicks neh kite akan dapat earning jika ada orang klik iklan yang kuar kat blog kite..so, kalo ramai yang klik iklan kat blog kite..so, banyak la earning yang kite dapat...tetapi kene berhati-hati...jangan sampai jadik fraud klik!...and yang buffered pulak...biasenye nuffnang or advertiser akan pilih blog-blog yang selalu update, yang bersesuaian dan blog yang unik visitor die 100 keatas...so, untuk dapat buffered earning..kene la maintain kan visitor korang supaya jadi 100 keatas...bagaimana cara nak dapat 100 vistor keatas setiap hari tu terpulang korang la...nak blogwalking ke ape kan....i penah dapat sekali 7 buffered earning dalam satu mase...




atas neh contoh traffic blog i untuk hari ni..dan setakat pukul 4.35PM..

tapi skang neh macam-macam cara boleh guna how to dapat traffic yang tinggi...macam blog i neh...even i tak blogwalking or update blog pon sehari blog i xpernah kurang dari 260 visitor..x caye try tanye encik nuffnang...ekekek...then if i blogwalking lagik banyak la traffic i..tapi i neh memang malas nak walking..ikot mood la..if i rajin n i tak bz..ade le i sampai kat blog korang kan..hehehe...

so, sumenye bergantung kepada korang gak..camne nak naik kan blog korang tu..i pon susah gak dulu nak naik kan blog i...ni 2nd blog i...so far, alhamdulillah la..blog ni dah mesra alam..kalo blog lame i dulu lagi la banyak traffic...tapi blog tu dah x de...n blog baru i neh pon tak banyak lagi earning yang i dapat...stakat RM617 jerk...


atas neh pendapatan i kat blog neh...ade 2 payment lagik i belum dapat...mungkin minggu depan dapat la kot...x banyak pon...tapi boleh la buat bayar bil tepon i kan..heeee...

ehem...tapi kenkadang kite kene la buat post say thanks to nuffnang if dah dapat buffered ke hape ke kan..kire cam post penghargaan...ekekekeke...

pape pon i memang sayang Nuffnang la kan..x terlintas lagik nk tuka gune advertlets ke hape....to Nabila..hopefully posting ini membantu kamu...sebarang pertanyaan sile la tanye ye..ekekek :)

6 comments:

Kaoshi said...

wah.. bnyaknya dapat. cemburunya saya.

Datin Ellis Suriyani said...

@Kaoshi...mane de banyak..boleh la..ekekeke..

Nzyrahun said...

sekarang ni aku dah lost dah BE
bulan lepas banyak gile dapat
bulan ni satu pun tarak haha
xtahu lah silap mana

Elih Japahar said...

ermm setakat ni pun dah beratus jg tp lum pernah dpt lah..napa ye?..hiihi jeles la awk dpt bnyak..

Seluar Dalam 1Malaysia paling Laris Dijual

PenDekAr LauT said...

Wahh.. boleh tahan lah tu..

mdazlan said...

bagus lah info ni,,baru faham mcm maner dpt BE..huhu..time kasih..